Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel uitgestelde eerste communies gaan nu wel door

Voor kinderen met het katholieke geloof is het een belangrijk moment: hun eerste communie. Daarbij gaan ze naar de kerk en laten ze met een speciale ceremonie voor het eerst, officieel zien hoe belangrijk ze hun geloof vinden.

Normaal is de eerste communie meestal in het voorjaar of de zomer, maar vanwege corona is dat bij veel kinderen dit jaar uitgesteld tot in september. Ook die van Quincy van 8. Haar eerste communie kon vandaag eindelijk doorgaan en dat werd groots aangepakt.

Wat is een communie?

De eerste communie is een belangrijke dag voor katholieke kinderen. Ze doen het meestal als ze ongeveer 8 jaar zijn. Ze mogen dan voor het eerst meedoen met een belangrijk moment in de kerk: het eten van de hostie, een soort stukje heilig brood.

Net als bij veel eerste communies dragen kinderen hun mooiste kleren. Quincy heeft een jurk aan die speciaal is gemaakt voor deze dag en er is een bijzonder vervoersmiddel: een koets!

Het is eigenlijk net als een verjaardag maar dan vrolijker.

Quincy

Bij sommige kinderen is hun eerste communie zelfs nog langer uitgesteld. Zij vieren het volgend jaar pas.

Bekijk ook