Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote rechtszaak over dood van Nicky Verstappen

In Maastricht is een grote rechtszaak begonnen tegen Jos B. Hij wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de dood van Nicky Verstappen.

Wat is er gebeurd?

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween 22 jaar geleden. Hij was op kamp in de Limburgse plaats Heerlen en verdween uit zijn tent. Niet veel later werd zijn lichaam gevonden in een natuurgebied. Jarenlang wist de politie niet wat er met hem was gebeurd.

Twee jaar geleden deed de politie opnieuw onderzoek. Met behulp van nieuwe technieken kwamen ze bij Jos B. terecht. Op het lichaam van Nicky waren sporen van hem gevonden. Sindsdien wordt hij verhoord om erachter te komen of hij met de dood van Nicky te maken heeft.

Lange tijd weigerde Jos B. er iets over te zeggen. Maar vandaag in de rechtszaal kwam daar verandering in. In een videoboodschap vertelde hij dat Nicky al dood was toen hij hem vond.

Ik heb geluisterd of er een hartslag was. Hij was overleden. Ik wist niet wat ik moest doen.

Jos B.

De familie van Nicky gelooft niets van zijn verhaal. Dat vertelt Peter R. de Vries. Hij helpt de familie en praat namens hen met journalisten.

De familie vindt het heel ongeloofwaardig. Het roept meer vragen op dan hij beantwoordt.

Peter R. de Vries

De rechtszaak tegen Jos B. duurt meer dan twee weken. Daarna beslist de rechter of Jos B. straf krijgt.

Fotografen mogen in een rechtbank geen foto's mogen maken als een zaak bezig is. Om toch te laten zien wat er gebeurt, zijn er speciale tekenaars die tekeningen maken van de rechtszaak, zoals de tekening bovenaan dit bericht.

Bekijk ook