Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Donny (12) speelt in een nieuwe Friese actiefilm

Donny van 12 wil later graag acteur worden. Die droom komt nu een stukje dichterbij. Hij heeft een rol in een nieuwe Friese actiefilm. De film heet Stjer, dat is Fries voor 'ster' en 'sterf'.

De bedenker van de film is muzikant Emiel Stoffers. Door corona kon hij niet optreden, daarom besloot hij een film te maken. Hij leerde Donny kennen op een feest.

Hij zei toen dat hij acteur wilde worden, dus toen gingen we een beetje oefenen. Hij deed het heel goed, dus ik schreef zijn naam en nummer op.

Emiel

Omdat Emiel zo onder de indruk was van Donny's acteerwerk, besloot hij speciaal voor hem een rol in de film te bedenken.

De film gaat over een seriemoordenaar die Friese artiesten vermoord. Emiel speelt een van de artiesten en is in de film bang voor alles om zich heen. Hij denkt bijvoorbeeld dat een meisje met een waterpistool gevaarlijk is.

Donny speelt een fan die graag een handtekening wil van Emiel. Maar Emiel denkt dat Donny gevaarlijk is en slaat hem neer. Donny krijgt nog wel een handtekening, maar dan op zijn voorhoofd.

Ik hoef niks te zeggen, maar ik moet wel goed op de grond vallen. Dat moet ik nog oefenen.

Donny

Het is nog niet precies duidelijk wanneer de film in de bioscoop draait, maar het zal ergens volgend jaar zijn.