Gekibbel, schelden en chaos tijdens Amerikaans verkiezingsdebat

In de Verenigde Staten was gisteravond een pittig debat tussen twee belangrijke Amerikaanse politici: Donald Trump en Joe Biden. Ze willen straks allebei president van de Verenigde Staten worden. Door zo'n debat kunnen Amerikanen meer te weten komen over de plannen en ideeën van de twee presidentskandidaten.

Maar dat lukte in dit debat eigenlijk niet. Want al direct vanaf het begin praatten de politici heel veel door elkaar heen. Ze kibbelden er op los en waren erg onaardig tegen elkaar. Daardoor ging het gesprek weinig over hun plannen.

Op het filmpje hieronder zie je daar een voorbeeld van. Donald Trump praat door Joe Biden heen. Die is daar helemaal klaar mee en zegt dan: "Hou je kop!".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Arjen van der Horst volgt de Amerikaanse verkiezingen voor de NOS. Volgens hem was er nooit eerder zo'n chaotisch en fel debat tussen presidentskandidaten.

Wat vind jij van de ruziënde politici? Reageer op onze stelling:

729
Politici mogen zich kinderachtig gedragen.
Eens19.9%
Oneens80.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

De verkiezingen zijn op 3 november. Dan wordt duidelijk wie de komende vier jaar de nieuwe president van de Verenigde Staten is.

Bekijk ook