Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen vertellen over hun favoriete boek in nieuwe podcast

De Kinderboekenweek gaat vandaag van start. Een periode waarin extra veel aandacht is voor lezen. Dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat kinderen minder vaak lezen en lezen minder leuk vinden.

Favoriet

Om kinderen enthousiast te maken over lezen is een nieuwe podcast gemaakt: De Waanzinnige Podcast. Daarin vertellen kinderen over hun favoriete boek.

Een podcast is een verhaal of interview waar je naar kunt luisteren via een app op je telefoon.

Arie uit groep 7 van de Eykman School in Amstelveen heeft ook meegewerkt. Hij vertelt in de podcast over zijn favoriete boek 'Leeuw met strepen'.

Op het filmpje hieronder zie je hoe de podcast werd opgenomen:

dewaanzinnigepodcast
SNEAK PEAK! Dit is Arie (10) hij vertelt volgende week vrijdag in onze volgende podcast over Leeuw met Strepen. Want, wat zou jij doen als je leefde in die tijd... Stel voor voor: Je vader is op zee, je moeder is doodziek, en je kleine zusje is op een dag spoorloos verdwenen? Deze podcast kun je gebruiken in de klas voor een geschiedenisles over de 17e eeuw ten tijde van de pest. De makers van het boek @derebelsevos hebben ook prachtige lesbrieven gemaakt! Zet 2 oktober maar in je agenda en ga luisteren! Of schrijf je in voor de nieuwsbrief (zie website, link in bio). Dan krijg je vanzelf een seintje!

Via deze site kun je De Waanzinnige Podcast luisteren.

423
Luister jij weleens naar een podcast?
Favoriet maken