Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoek: Ventilatie op scholen is niet altijd goed genoeg

Hoe zit het met de ventilatie bij jou in de klas? Bij ruim 700 scholen is de ventilatie niet op orde. Dat is naar voren gekomen in een nieuwe enquête. Om het probleem aan te pakken, krijgen scholen een heleboel tips en soms ook extra geld.

Frisse lucht is altijd belangrijk, maar nu door corona nog meer. Als je ademt, niest of hoest komen er kleine druppeltjes in de lucht. Als een ruimte afgesloten is, kunnen de druppeltjes langer in de lucht blijven hangen en zo het virus verspreiden. Daarom is het belangrijk om de lucht regelmatig te verversen.

Wat kunnen scholen doen?

Niet alle scholen hebben een duur ventilatiesysteem. Toch is het gelukkig makkelijk om de lucht te verbeteren. De ramen en deuren regelmatig openzetten en de luchtroosters schoonmaken is vaak al genoeg.

Op basisschool de Fontein in Alkmaar zit het wel goed met de lucht. Zij hebben een speciaal kastje om te meten of de lucht schoon is. Je ziet het in de video hierboven.

Vind jij het fijn als er in de klas veel frisse lucht is? Reageer op onze stelling!

946
Een raam open in de klas is lekker.
Eens65.8%
Oneens34.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Er wordt al een tijd gepraat over ventilatie op scholen. Dat heeft te maken met het corona-virus. In de video hierboven zie je er 3 vragen (en antwoorden!) over.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.