Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wen Long (9) is intersekse en vertelt erover in een film

Het grootste mediafestival voor kinderen is gestart: Cinekid. Op het festival kunnen kinderen heel veel films kijken, workshops volgen en games uit proberen. De 9-jarige Wen Long speelt in één van de films.

De film met Wen Long heet Meisjesjongensmix. Wen Long is geboren als intersekse en omdat niet veel mensen weten wat het is, wilde ze er een film over maken.

Wat is intersekse?

Het betekent dat iemands lichaam meisjes-kenmerken én jongens-kenmerken heeft. Of dat het anders is dan mensen van jongens en meisjes verwachten.

Soms zie je dat aan de buitenkant, maar soms ook helemaal niet. Er zijn veel vormen van intersekse en iedereen ervaart het anders.

Als je intersekse bent mag je zelf weten of je een jongen of een meisje bent. Maar je hoeft niet te kiezen. Ik wil gewoon mezelf zijn.

Wen Long

Kinderen uit groep 7 en 8 mochten de film vandaag bekijken in een bioscoop. Wen Long was er ook bij en gaf na afloop antwoord op vragen.

Mijn doel is dat iedereen weet dat intersekse bestaat.

Wen Long

De film Meisjesjongensmix is online te zien via Cinekid Play.

Op het Cinekid Festival draait alles om media. Je kunt er games spelen, workshops volgen en heel veel films kijken.

Het festival is vooral in Amsterdam, maar ook op 40 andere plekken in het land. Het is vooral bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar.