Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze kinderen willen een miljoen ophalen voor goede doelen

Marc Floor en Lize Marie gingen samen met hun vader naar het Griekse eiland Lesbos. Niet voor een vakantie, maar om te kijken wat ze kunnen doen voor de vluchtelingen die daar wonen in opvangkampen.

De Nederlandse kinderen willen geld ophalen en aandacht vragen voor de vluchtelingen. Ze bedachten hun eigen hulpactie om een miljoen euro op te halen.

Door corona hadden we veel vrije tijd. Toen zei papa: we kunnen alles wel besteden aan films series en Netflix, maar we kunnen ons ook kwaad maken voor onrecht. Dat vonden we wel een heel mooi idee.

Marc Floor

Marc Floor en Lize Marie gingen naar Lesbos om een documentaire en een videoclip op te nemen. In de video vertellen ze er meer over.

Al jaren zijn er grote problemen met vluchtelingen in Griekenland. Duizenden mensen zijn op Griekse eilanden terechtgekomen. Ze willen het liefst doorreizen naar Europese landen, maar ze mogen niet verder. Daarom leven ze - soms al jaren - in overvolle vluchtelingenkampen.

De omstandigheden in die kampen zijn vaak slecht. Mensen leven in tenten, er is weinig eten en de hygiëne is slecht. Vorige maand is het grootste opvangkamp door een grote brand verwoest en zijn de problemen alleen maar groter geworden.

Bekijk ook