Prinsessen bleven langer in Griekenland, gisteravond pas thuis

Prinsessen bleven langer in Griekenland, gisteravond pas thuis

Prinses Amalia en haar zusje Alexia bleven nog tot en met gisteren in Griekenland. Gisteravond kwamen ze thuis, terwijl koning Willlem-Alexander, koningin Máxima en prinses Ariane zaterdag al terugkwamen.

In het filmpje hierboven zie je hoe ze aankomen bij Paleis Huis ten Bosch, waar ze wonen.

Niet genoeg plek

Volgens woordvoerders van de koning was er niet genoeg plek aan boord van het vliegtuig dat dit weekend van Griekenland naar Nederland vloog. Er waren nog vier plekken: voor de koning, koningin, één prinses en een beveiliger. Er is toen besloten dat Amalia en Alexia later zouden terugvliegen.

Als je wil dat een verhaal stopt, moet je het niet zo aanpakken. Nu komt de discussie weer, die je eigenlijk wilde afsluiten.
Kysia Hekster, koningshuis-deskundige

Het was niet bekend dat de prinsessen in Griekenland bleven. Veel mensen vinden dat de koning dat meteen eerlijk had moeten zeggen. Premier Rutte wist wel van de achtergebleven prinsessen, maar hij vindt het een privé-zaak vindt van de koning.

Wat was er gebeurd?

De koninklijke familie ging vorige week vrijdag naar hun vakantiehuis in Griekenland. Veel Nederlanders reageerden daar boos op. Iedereen heeft het advies gekregen om zo veel mogelijk thuis te blijven en dat geldt ook voor de koning, vonden veel mensen.

De koning las die boze reacties en besloot daarom na één dag vakantie al terug te gaan naar Nederland. Maar de oudste prinsessen bleven dus nog even.