Nederlanders eten opnieuw meer vlees

Een kippenbout, hamburger of een biefstuk: dit soort vlees is vorig jaar meer verkocht dan het jaar ervoor. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees per persoon gegeten. Dat is een paar honderd gram meer dan een jaar eerder.

Het populairste vlees in Nederland is kip: in totaal eten Nederlanders meer dan 185 miljoen kippen per jaar.

Hoewel vleesvervangers steeds populairder worden, stijgt ook de hoeveelheid vlees dat wordt verkocht. Volgens onderzoekers komt dat onder andere doordat mensen thuis vaker vegetarisch eten, maar in een restaurant wel vlees bestellen.

Nederlanders eten nog steeds veel vlees.
onderzoeker Hans Dagevos

Ook kan het volgens de onderzoekers komen doordat het aantal toeristen in Nederland is gegroeid. Zij bestellen ook vlees in restaurants en dat wordt ook meegeteld in het onderzoek.

Dierenorganisaties zijn niet blij met de cijfers. Zij vinden het slecht voor de dieren, maar ook voor het milieu. De onderzoekers denken dat dit jaar minder vlees wordt gegeten. Dat komt omdat door corona veel restaurants zijn gesloten.