Kunstwerk van geheimzinnige Banksy verkocht voor 8,4 miljoen

Een schilderij van de beroemde en geheimzinnige kunstenaar Banksy is op een veiling verkocht voor 8,4 miljoen euro. Het is het op een na duurste schilderij van de kunstenaar ooit.

Milieu

Het schilderij waar het om gaat lijkt heel erg op het schilderij De Japanse Brug van de kunstenaar Monet. Dat schilderij is meer dan honderd jaar oud en je ziet er een mooi natuurgebied.

Monet

Banksy schilderde dezelfde natuur, maar voegde twee winkelwagentje en een oranje pion toe. Hiermee wil hij duidelijk maken dat de mens voor milieuvervuiling zorgt.

Banksy is een van de bekendste kunstenaars van de wereld, maar niemand weet precies wie hij is. De meeste van zijn kunstwerken zijn niet te koop. Hij maakt meestal stiekem 's nachts graffiti-kunstwerken op straat en die kan hij natuurlijk niet verkopen.

Voordat de veiling begon dachten kunst-experts dat het schilderij maximaal 5,5 miljoen euro zou opleveren. Er is dus flink meer geboden dan verwacht.

Het is niet het duurste schilderij ooit. Het meeste dat ooit is geboden voor een schilderij van Banksy is 11,1 miljoen euro. Dat werk heet Devolved Parliament. Op het kunstwerk zie je de Tweede Kamer van Groot-Brittannië, waarin alle politici zijn vervangen door apen.

Banksy

Bekijk ook