Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook grote corona-problemen bij onze buurlanden

In Nederland gaat nog altijd niet goed met het aantal besmettingen. Er kwamen vandaag meer dan 9.000 nieuwe besmettingen bij en dat is een record. Ook bij onze buurlanden België en Duitsland gat het niet de goede kant op.

Duitsland

In Duitsland leek het heel lang goed te gaan en het land was zelfs een voorbeeld voor veel andere landen. Maar gisteren kwamen er meer dan 11.000 besmettingen bij.

Het Duitse RIVM maakt zich zorgen en er zijn weer strenge maatregelen genomen. In het zuiden van het land zijn de scholen zelfs weer gesloten.

België

In België zijn de problemen nog een stuk groter. Gisteren kwamen er 13.000 besmette mensen bij. Vooral in de stad Luik gaat het mis. Daar is het zelfs het ergste in heel Europa.

In de ziekenhuizen is bijna geen plek meer en daarom komt de gemeente met een opvallende waarschuwing:

Dit is niet het goede moment om te leren fietsen en doe geen gevaarlijke dingen met knutselen. Als er iets misgaat, is er misschien geen plek in het ziekenhuis.

boodschap van de gemeente

Om ervoor te zorgen dat het weer de goede kant op gaat in het gebied, zijn in België strenge regels ingesteld, vergelijkbaar met de regels in Nederland. Zo zijn cafe's en restaurants dicht en moeten mensen zo veel mogelijk thuisblijven.