Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Trump en Biden opnieuw in debat (en nu laten ze elkaar wél uitpraten)

In de Verenigde Staten gingen gisteravond presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden voor de tweede keer met elkaar in debat. Bij het vorige debat praatten de mannen steeds door elkaar heen en was het erg chaotisch. Nu lieten ze elkaar wel uitpraten.

Het is bijna niet te geloven dat het zo kalm was. Beide kandidaten hielden zich in en wachtten op hun beurt.

NOS-correspondent Lucas Waagmeester

Om te zorgen dat de kandidaten elkaar lieten uitpraten, was er een nieuwe regel bedacht. Bij elke vraag kreeg een kandidaat twee minuten de tijd om te antwoorden. De microfoon van de tegenstander werd op die momenten uitgeschakeld.

Corona

Door die nieuwe regel konden de kandidaten meer vertellen over hun plannen. Het ging onder andere over het klimaat en racisme. Ook hadden Trump en Biden het over het corona-virus.

De Verenigde Staten is het land waar de meeste mensen ter wereld besmet zijn geraakt. Bijna 8,5 miljoen Amerikanen hebben het virus nu of waren eerder besmet.

Besmet

Ook Trump raakte besmet. Toch zegt hij dat we met het virus moeten leren leven. Hij vindt dat de economie zoveel mogelijk moet blijven draaien.

We kunnen ons land niet sluiten, anders hebben we straks geen land meer.

Donald Trump

Biden vindt dat Trump er te luchtig over doet. Hij zegt dat het nog wel even duurt voordat het virus weg is.

Het wordt een donkere winter.

Joe Biden

Verkiezingen

Op 3 november zijn de verkiezingen voor een nieuwe Amerikaanse president. De komende week zullen Trump en Biden allebei nog veel campagne voeren.

Bekijk ook