Premier Rutte waarschuwt: 'Hou je aan de regels'

Premier Rutte heeft aan journalisten verteld hoe het gaat met het corona-virus in Nederland. De premier maakte geen nieuwe maatregelen bekend, maar zegt wel dat het echt beter moet. Anders komen er strengere maatregelen.

Hou je aan de regels. Zoek de grenzen niet op. Laten we er samen voor zorgen dat ons land niet verder op slot hoeft te gaan.

Premier Rutte

Wat die strengere maatregelen precies zouden zijn, wilde de premier niet zeggen. Hij zegt dat we nog niet weten of de maatregelen van twee weken geleden goed werken. Dat wil hij de komende week bekijken.

Volgende week dinsdag is er een nieuwe persconferentie, tenzij de corona-cijfers heel hard omhoog schieten. Dan komen er sneller strengere regels.

Scholen

De premier heeft niet gezegd wat strengere maatregelen zouden betekenen voor scholen. We weten wel dat veel deskundigen zeggen dat het niet nodig is om basisscholen te sluiten.

Noortje keek mee naar de toespraak van Rutte en vertelde erover in de uitzending:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook