Nu al veel klachten over vuurwerk: 'Hier stond een prullenbak'

Nu al veel klachten over vuurwerk: 'Hier stond een prullenbak'

Oud en nieuw is nog ver weg, maar op veel plekken wordt al vuurwerk afgestoken. Volgens de politie veroorzaakt dat meer overlast dan eerdere jaren.

Prullenbak

Ook in de plaats Schiedam is veel vuurwerkoverlast. Afgelopen weekend staken grote groepen kinderen daar vuurwerk af. Ook bliezen ze prullenbakken op. Hierboven zie je wat er nog van één van de prullenbakken over is.

Kinderen in de buurt hebben last van de knallen.

Soms komen zulke harde knallen dat de grond trilt
Eren

De politie maakt zich zorgen en is bang dat de overlast erger wordt. Hoe dichter bij de jaarwisseling, hoe meer er geknald wordt, zeggen ze.

Ik denk dat corona wel een rol speelt. Dat jongeren zich sneller vervelen en dan krijg je dit. Dat is wel erg onverstandig.
Een politieagent

Dit jaar zijn vuurpijlen en knalvuurwerk voor het eerst verboden. Alleen siervuurwerk en kindervuurwerk, zoals fonteintjes, sierpotten en sterretjes mogen afgestoken worden.

Vuurwerkverbod

De politieke partijen Groenlinks en Partij voor de Dieren willen dat al het vuurwerk verboden wordt. Ziekenhuizen liggen zó vol met coronapatiënten, dat ze geen plek hebben voor vuurwerkslachtoffers, zeggen de partijen.