Hoe zit het nu met kinderen en corona?

Hoe zit het nu met kinderen en corona?

Sinds de eerste uitbraak is bij meer dan 300.000 Nederlanders officieel vastgesteld dat ze corona hebben en daar zaten bijna 10.000 kinderen jonger dan 14 jaar bij. Dat is een klein deel, maar in het echt zullen wel wat meer kinderen besmet zijn geweest. Kinderen worden namelijk minder vaak getest.

Niet erg ziek

Het is al wel langer bekend dat kinderen er meestal niet erg ziek van worden en er zijn in Nederland ook geen kinderen overleden aan het virus.

Uit een onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen vooral door volwassenen worden besmet. Ze geven het virus zelden door aan iemand anders.

Quarantaine

Roan en Lauren hadden allebei corona. Lauren had er niet veel last van, maar bleef voor de zekerheid wel dagen op haar kamer.

Ik was alleen een beetje verkouden. Ik zat vooral de hele dag op mijn kamer. Als ik ging avondeten werd het gewoon boven aan de trap gezet, zodat ik het kon pakken.
Lauren

Roan werd wel behoorlijk ziek.

De eerste dag lag ik veel in bed, want ik had 40 graden koorts. Dat was echt niet lekker.
Roan

Toen hij zich wat beter voelde, vond hij het vooral jammer om zijn moeder niet te zien. Ook Roan bleef op zijn kamer om zijn ouders niet te besmetten.

Ik vond het moeilijk om geen contact te hebben met mijn moeder, omdat ik gewoon heel erg van knuffelen hou. Uiteindelijk heb ik wel 50 uur Fortnite gespeeld.
Roan

Toen het hele gezin zich opnieuw liet testen was iedereen negatief en kon het gewone leven weer beginnen. Het hele verhaal van Roan en Lauren zie je in de video.