Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Chimpansees ontsnapt in DierenPark Amersfoort

Het was even schrikken voor de bezoekers van DierenPark Amersfoort. Zij moesten vanochtend ineens de dierentuin verlaten, omdat er twee chimpansees waren ontsnapt. De chimpansees zijn doodgeschoten, omdat ze erg gevaarlijk waren.

DierenPark Amersfoort
@dpamersfoort
Ons park is per direct gesloten wegens een ontsnapping die mogelijk gevaar op kan leveren voor bezoekers. Op het moment ligt alle focus daarop. Wij komen later vandaag met een bericht.
11 maanden geleden

Sommige bezoekers konden niet veilig naar de uitgang. Zij moesten in verblijven van verschillende (ongevaarlijke) dieren wachten. Een bezoeker zegt tegen RTV Utrecht dat ze drie kwartier lang opgesloten zat in het schildpaddenverblijf. Daar voelde ze zich veilig, al was het wel 'erg warm'.

Kim zat drie kwartier vast bij de schildpadden
RTV Utrecht

Er is niemand gewond geraakt en zijn alle bezoekers inmiddels veilig naar de uitgang gebracht.

Medewerkers zoeken uit hoe de dieren konden ontsnappen. Het park laat weten dat iemand waarschijnlijk het hok niet goed heeft dichtgemaakt. De dierentuin blijft de rest van de dag dicht.