Joe Biden is de nieuwe president van Amerika

Joe Biden wordt de nieuwe president van Amerika

Het is eindelijk bekend: Joe Biden heeft de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten gewonnen. Hij kreeg uiteindelijk de meeste stemmen. In januari zal hij officieel beginnen als nieuwe president.

De staat waar Joe Biden is geboren, Pennsylvania, zorgde er uiteindelijk voor dat tegenstander Donald Trump hem niet meer in kan halen.

Premier Rutte heeft Joe Biden gefeliciteerd. Hij zegt dat hij er naar uitkijkt om met hem samen te werken.

Mark Rutte

@MinPres

On behalf of the Dutch cabinet I would like to congratulate @JoeBiden and @KamalaHarris with their election victory after a close race. I am looking forward to continue the strong bond between our countries, and hope to speak with him about these matters soon.

7 november 202019:21

Afgelopen dinsdag waren de verkiezingen in de VS, maar het duurde heel lang voordat er een winnaar bekend werd. Donald Trump en Joe Biden kregen allebei veel stemmen.

Een deel van de Amerikanen stemde via een stembiljet dat verstuurd werd via de post. Daardoor kostte het tellen van de stemmen dit keer extra veel tijd.

President Trump is het niet eens met de uitslag. Hij zegt dat zijn team maandag naar de rechter stapt om de verkiezingsuitslag aan te vechten. Volgens hem zijn de stemmen expres niet goed geteld. De verkiezingen zijn nog niet voorbij, zegt hij tegen journalisten.

Er is op dit moment geen enkel bewijs dat er vals is gespeeld bij het tellen.

Wil jij reageren op het nieuws van de Amerikaanse presidentsverkiezingen?

Deze stelling is gesloten