Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Er komt een messenverbod voor kinderen en jongeren

Het wordt verboden voor kinderen en jongeren om een mes bij zich te hebben. En ze mogen er ook geen kopen. Dat zegt minister Grapperhaus, die over politie en veiligheid gaat.

Het is levensgevaarlijk. Het dragen van een mes maakt het leven van andere kinderen onveilig. Overigens ook voor jezelf. Je moet het gewoon niet doen.

minister Grapperhaus

De afgelopen tijd waren er regelmatig steekpartijen in het nieuws. Vaak met jonge daders en jonge slachtsoffers. Ook in Rotterdam ging het gisteravond weer fout. Een jongen van 14 raakte gewond en een jongen van 13 werd niet veel later opgepakt.

Het messenverbod is nog niet af, maar moet er volgens de minister wel snel komen. De straffen op het dragen van een mes kunnen volgens hem best zwaar worden.

Het kan best eens zijn dat je we zeggen: dan moet je maar een tijdje de gevangenis is.

minister Grapperhaus

Verschillen winkels wachten niet op het messenverbod. Onder andere Ikea, Action en Xenos hebben de afgelopen maanden al besloten om geen messen meer aan kinderen en jongeren te verkopen.