Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit is de duurste duif ooit (1,6 miljoen euro!)

Een Belgische postduif is op een veiling verkocht voor 1,6 miljoen euro. Nog nooit bracht een duif zoveel geld op. De koper had dat geld ervoor over, omdat het een hele snelle duif is met goed richtingsgevoel.

Goede baby-duiven

De duif heet 'New Kim'. Het is een vrouwtje en daarom is het extra bijzonder dat ze zoveel geld opbrengt. Meestal zijn mannetjes duurder. Maar New Kim is een jonge duif die nog veel kleine duifjes op de wereld kan zetten. Er wordt verwacht dat de baby's die zij krijgt, supergoede wedstrijd-duiven zijn.

Duiven werden vroeger vaak gebruikt om berichten te sturen over lange afstanden. Daarom werden ze ook wel postduiven genoemd.

Ze hebben een geweldig richtingsgevoel. Als ze een tijd op één plek wonen, weten ze die plek later makkelijk terug te vinden. Zelfs als je ze duizenden kilometers van hun huis loslaat, kunnen ze de weg terug vinden.

Nu worden de duiven vooral gebruikt voor wedstrijden. Daar is veel geld mee te verdienen als je een goede duif hebt.

De beste duiven om wedstrijden mee te vliegen, komen uit België en Nederland.

In België wonen meer dan 20.000 mensen die duiven houden. Ze organiseren wedstrijden op hoog niveau. Het is de Champions League van de duivensport.

Nikolaas Gyselbrecht, duiven-houder

Vooral Chinezen zijn geïnteresseerd in die duiven. Zij proberen de beste duiven hier te kopen om duiven-races te winnen. Ook New Kim gaat waarschijnlijk naar China.

Stelling

Zou jij 1,6 miljoen uitgeven aan een goede duif? Of vind je het overdreven? Laat het weten onder onze stelling!

624
Het is onbegrijpelijk dat iemand 1,6 miljoen betaalt voor een duif.
Eens78.3%
Oneens21.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook