Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Zeilmeisje' Laura Dekker een half jaar de zee op met zeven tieners

Tien jaar geleden werd Laura Dekker opeens wereldberoemd. Ze was 14 jaar en maakte als jongste ooit in haar eentje een zeiltocht rond de wereld. Inmiddels is volwassen en gaat ze weer een half jaar zeilen. Dit keer neemt ze zeven tieners mee.

Ik wil dat ze dezelfde ervaring zullen hebben als ik. Dat ze andere culturen zien en zichzelf leren kennen.

Laura Dekker

Waarom was Laura in het nieuws?

Over de tocht van Laura tien jaar geleden was veel gedoe. Kranten schreven veel over het 'zeilmeisje'. Deskundigen vonden haar veel te jong om zo lang alleen op een boot te varen.

Er ging zelfs een rechter naar de zaak kijken. Die vond dat Laura gewoon mocht vertrekken.

In totaal varen er elf mensen mee op de boot: Laura, haar vriend, hun kind, de zeven tieners en een extra crewlid voor de zekerheid. Voor vertrek zijn ze allemaal getest op corona.

Het komt goed uit om de tocht nu te doen. Door corona vinden veel scholen het goed dat leerlingen op afstand leren. Zo kunnen ze ook tijdens het varen aan school werken.

Zuid-Amerika

De jongens en meiden die meegaan kijken ontzettend uit naar de reis. Ze zeilen vanuit Harlingen naar de Canarische Eilanden, en daarna over de oceaan naar de Zuid-Amerikaanse kust. Ze hopen veel verschillende mooie dingen te zien.

Ik vind het heel leuk om de wereld en verschillende culturen te ontdekken met iemand die heel veel ervaring heeft.

Babs, een van de tieners