Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kasteel Helmond is het leukste museum volgens kinderen

Vanaf deze week mogen musea weer open en daar zijn ze bij het Kasteel Helmond extra blij mee. Deze week wonnen ze de prijs voor beste museum voor kinderen.

Ongeveer 3500 kinderen hebben zich aangemeld als museuminspecteur. Via een app hebben ze cijfers gegeven aan hun favoriete museum. Ze gaven Kasteel Helmond gemiddeld een 9,3!

Er zijn heel veel leuke dingen te doen en je kan veel bekijken van vroeger. Hoe ridders hier hebben geleefd en hoe families hier trouwden.

Sanae

De mensen die in het museum werken zijn blij. Zij zeggen dat ze erg hun best doen om het leuk te maken voor kinderen.

Wij wilden heel graag kidsproof zijn, maar dat wij nu ook de prijs hebben gekregen vinden wij fantastisch. Wij hebben kinderen gevraagd om te stemmen, maar zo'n hoog cijfer hadden we niet verwacht.

De directeur van het museum

Niet alleen Kasteel Helmond heeft een mooi rapportcijfer. Ook andere musea zijn volgens kinderen erg interessant.

Dit is dit jaar de museum-top 5 volgens kinderen:

1. Kasteel Helmond

2. Continium Discovery Center in Kerkrade

3. Nemo in Amsterdam

4. Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder

5. Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn

Kasteel Helmond bestaat uit twee delen. In het ene deel leer je hoe het leven in kastelen vroeger was. In het andere deel hangen schilderijen en andere kunstwerken.

Wil jij voortaan ook cijfers geven als je naar een museum gaat? Via de site van museumkids kun je je opgeven als inspecteur.

Bekijk ook