Premier Rutte: 'Sinterklaas heeft zelf het goede voorbeeld gegeven'

Premier Rutte gaf vandaag weer een persconferentie over de corona-maatregelen in Nederland. Zijn belangrijkste boodschap: de cijfers zijn nog te hoog, maar de trend is naar beneden. Dat is volgens hem goed nieuws.

De meeste corona-regels blijven gewoon gelden, maar er verandert ook het een en ander. Hier lees wat er wel en niet verandert:

Theaters, bioscopen, zwembaden, musea, pretparken en bibliotheken mogen weer open.

Thuis mogen weer drie gasten aanwezig zijn (in plaats van 2 zoals nu). Buiten mag je weer met vier mensen afspreken (in plaats van twee zoals nu). Kinderen tellen niet mee.

De regering wil nog steeds dat mensen niet op vakantie gaan tijdens de kerstvakantie.

Cafés en restaurants blijven voorlopig dicht

Volgens de premier moet het Sinterklaasfeest dit jaar wel anders gevierd worden. Dus niet in grote groepen en misschien op meerdere dagen met minder mensen.

Sinterklaas heeft zelf het goede voorbeeld gegeven met een corona-proof intocht. Laat ons dat voorbeeld volgen en Sinterklaas op een creatieve manier invullen.

Premier Rutte

De premier zegt dat iedereen het voorbeeld van Sinterklaas moet volgen.

Over het vieren van Kerstmis wilden de premier en minister De Jonge nog niet veel vertellen. Dat is volgens hen nog te ver weg. Ze denken wel dat er vanaf half december meer mogelijk is, als het aantal besmettingen blijft dalen.

Annabelle keek mee met de persconferentie en vertelde er dit over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook