Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel kinderen in de problemen door heftige orkanen

In Nicaragua is orkaan Iota aan land gekomen. Dat is een groot probleem, zeker omdat het land nog niet hersteld is van de vorige orkaan.

Hulporganisaties zijn bang dat steeds meer kinderen last zullen krijgen van dit soort natuurrampen. In de toekomst zullen die namelijk vaker voorkomen, zeggen wetenschappers. Dat komt door klimaatverandering.

In Midden-Amerika is dat nu al te zien. Twee weken geleden kwam orkaan Eta aan land. Veel mensen in Nicaragua, Honduras en Guatemala moesten toen hun huis uit. Sommigen wilden net teruggaan, toen er alweer een nieuwe orkaan kwam.

Ook Iota richtte veel schade aan. Gezinnen zitten zonder eten en water en weten niet wanneer ze weer naar huis kunnen. Door overstromingen en harde wind, zijn ook veel schoolgebouwen verwoest.

Hulp

Hulporganisaties proberen families en kinderen te helpen. Zo regelen ze schoon drinkwater en zeep en proberen ze voor mensen een opvangplek te vinden.

Voor kinderen komen er speciale schooltenten, zodat ze toch nog les kunnen krijgen. Hulpmedewerkers doen zoveel mogelijk leuke spelletjes met de kinderen. Zodat ze even niet aan de ramp hoeven te denken.

Bekijk ook