Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze bus brengt school naar kinderen toe

In de Verenigde Staten is voor kinderen heel normaal om 's ochtends in de schoolbus te stappen. Maar in de staat New Mexico gaat het nu heel anders. Kinderen blijven thuis en de schoolbus brengt schoolspullen naar kinderen toe.

Hoe zit het?

In de staat New Mexico zijn veel coronabesmettingen. De scholen zijn er meer dan een half jaar dicht.

New Mexico is een grote Amerikaanse staat en er wonen twee miljoen. Dat zijn er niet veel. Ter vergelijking: Nederland past zeker 7 keer in New Mexico en hier wonen 17 miljoen mensen.

Veel inwoners van New Mexico zijn behoorlijk arm. Ze hebben geen stromend water en ook geen internet. Online les volgen gaat daardoor niet.

De bus rijdt dus vooral naar kinderen in afgelegen gebieden. Aan boord zijn niet alleen lessen Engels, wiskunde en geschiedenis, maar ook eten, kleding en een speciaal soort armband. Die USB-armband wordt gebruikt voor school.

Op deze armband staat mijn schoolwerk. Ik kan hem aansluiten op mijn computer. Als ik mijn huiswerk af heb, geef ik dit ding weer terug aan de buschauffeur.

Een van de scholieren

In de video zie je meer over de schoolbussen en de corona-problemen in de Amerikaanse staat.