Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse Dounya (14) scoort internationale hits

De Nederlandse Dounya (oftewel Young Dounya) is 14 jaar en in Nederland nog niet heel bekend. Toch werkt ze al samen met grote Amerikaanse artiesten en is ze genomineerd voor een grote Amerikaanse muziekprijs.

Dounya werkte mee aan Go Crazy van Chris Brown.

Ik heb de melodie gemaakt van de beat. Samen met een producer. Gewoon thuis op de bank, tijdens corona. Ik had al de hele tijd de melodie in mijn hoofd.

Dounya

Het nummer is op YouTube meer dan 66 miljoen keer bekeken en op Spotify zo'n 250 miljoen keer gestreamd. En ze is met het nummer genomineerd voor verschillende prijzen.

Het is echt onwerkelijk. Dit was echt mijn allergrootste droom. Dat het gewoon een hit is, dat had ik echt niet gedacht.

Dounya

Dat Dounya een beroemde artiest als Chris Brown kent, is niet toevallig. Haar moeder werkt in de muziekwereld samen met bekende artiesten. Daardoor ontmoet ze regelmatig grote sterren als Rihanna en Drake.

Een jonge Young Dounya en Drake
Young Dounya

Waarschijnlijk gaan we in de toekomst nog veel van Young Dounya horen. Ze werkt op dit moment samen met Jason Derulo, Young Thug en Famke Louise.