Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schoolklas gaat 75.000 bomen planten

Een stukje aarde weg graven, een klein boompje in de aarde zetten en dan maar hopen dat hij wil groeien. Het is een flinke klus voor kinderen in Hoornsterzwaag. Samen planten ze 75.000 bomen om de natuur een handje te helpen.

En ze zijn niet de enige. In heel Nederland worden op dit moment boompjes in de grond gezet. Het doel: 1 miljoen bomen planten voordat 2021 begint. De bomen kunnen helpen tegen klimaatverandering.

Waarom zijn bomen goed voor de natuur?

Auto's, vliegtuigen en fabrieken stoten veel CO2 uit. Omdat dat gas niet makkelijk weg kan, wordt het steeds warmer op aarde. Bomen hebben een soort trucje om CO2 uit de lucht op te slaan. Hoe meer bomen, hoe meer CO2 er opgeslagen kan worden.

De bomen zorgen er ook voor dat op die plekken meer verschillende planten groeien. En dat trekt dan weer dieren en insecten aan.

Dit is goed voor de natuur en de vlinders en de andere insecten vinden dit ook leuk

Ayla Britte

Een miljoen extra bomen is natuurlijk goed nieuws, maar het is niet genoeg om het CO2-probleem op te lossen. Daarom hopen de kinderen dat veel meer mensen net als hen bomen gaan planten.

282
Heb jij wel eens een boom geplant?
Ja42.5%
Nee57.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook