Nederland wint van Polen, maar mag niet naar finaleronde

Het Nederlands elftal heeft gisteravond met 2-1 gewonnen van Polen. De spelers waren blij na afloop, maar ook een beetje teleurgesteld. De eindstand was niet genoeg om door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League.

Dat komt doordat Italië hun wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina ook won. De Italianen hebben in totaal meer punten dan Oranje.

Depay en Wijnaldum

De wedstrijd tegen Polen begon slecht, toen Polen na 5 minuten al scoorde. Daarna kreeg Nederland veel kansen, maar de bal ging er niet in.

In de tweede helft lukte het de spelers wel om te scoren. Een kwartier voor het einde kreeg Depay een penalty en die ging erin. Vijf minuten later kon Wijnaldum de 2-1 maken.

Ik denk dat dit een van onze beste wedstrijden was.
Georginio Wijnaldum

De finaleronde van de Nations League is volgend jaar in de zomer. Italië, België, Frankrijk en Spanje zijn door.