Daar is hij dan: het eerste Nederlandse pandajong

Daar is hij dan: het eerste Nederlandse pandajong

Bezoekers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen konden vandaag voor het eerst Fan Xing bewonderen. Het pandajong is de eerste panda ooit die in Nederland is geboren.

Het kleintje werd in mei geboren en bleef lange tijd in het kraamhol bij zijn moeder. Nu is hij eindelijk klaar om zijn omgeving beter te leren kennen.

Tenminste, dat hoopte iedereen. Veel journalisten en bezoekers waren speciaal voor het jong naar Rhenen gekomen, maar Fan Xing was duidelijk niet onder de indruk van al zijn fans. Hij lag bijna de hele dag te slapen!

Zware nacht

Voor de verzorgers kwam dat niet als een verrassing.

Het jong heeft een zware nacht gehad. Hij is heel actief geweest en vanochtend hier naar binnen gestapt en in slaap gevallen.
panda-verzorger José Kok

Fan Xing weegt inmiddels 8 kilo en heeft de afgelopen maanden al leren lopen. Het verblijf van de panda's is in de corona-tijd een beetje aangepast, waardoor Fan Xing veilig kan leren vallen en klimmen.

De jonge panda blijft nog ongeveer 3 jaar in Ouwehands Dierenpark. Daarna gaat hij terug naar China. Het is de bedoeling dat hij daar voor veel jonkies gaat zorgen. In deze video leggen we daar meer over uit:

Zo kwamen de reuzenpanda's in Nederland