Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protesten in Brazilië na dood zwarte man

In het Zuid-Amerikaanse land Brazilië zijn veel mensen boos de straat opgegaan. Ze zijn woedend omdat een zwarte man door witte bewakers is gedood in een supermarkt.

Wat is er gebeurd?

Afgelopen donderdag ging de man - Joao Alberto Silveira Freitas - samen met zijn vrouw boodschappen doen. Bij de kassa kreeg de man ruzie met twee bewakers. Op beelden is te zien dat bewakers de man in zijn gezicht sloegen en hem in een wurggreep pakten. Andere bezoekers in de supermarkt riepen dat de bewakers hem los moesten laten omdat hij geen lucht kreeg. Maar dat gebeurde niet.

In meerdere Braziliaanse steden zijn protesten. Mensen zijn boos dat dit is gebeurd. Ook vinden ze dat de politie en regering racisme niet serieus nemen.

Op sommige plekken liepen de protesten uit de hand. Grote groepen mensen vielen supermarkten van dezelfde keten binnen. Ze maakten dingen kapot en staken vuurwerk af.

Onderzoek

De twee bewakers zijn inmiddels gearresteerd en de politie doet onderzoek. De supermarkt heeft laten weten dat zij het heel verdrietig vinden wat er is gebeurd. Ze noemen het een 'brute moord' en hebben het contract met het bedrijf waar de beveiligers werkten stop gezet.