Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anita protesteert iedere dag in de kou tegen de schoolsluiting

Anita van 12 zit al dagenlang in de kou naast haar school. Dat doet ze als protest tegen de corona-regels in Italië. Middelbare scholen zijn daar al maanden dicht en Anita is dat helemaal zat.

Ze heeft een tafeltje naast het schoolgebouw gezet en probeert via haar laptop de lessen te volgen. Eerst zat ze daar in haar eentje, maar steeds meer klasgenoten hebben zich bij haar aangesloten. En zelfs in andere steden volgen kinderen haar voorbeeld.

Corona in Italië

Italië werd in maart hard getroffen door het corona-virus. Alle scholen moesten tot en met de zomervakantie dicht. Daarna gingen ze weer open, maar de besmettingen gingen snel omhoog.

Daarom besloot de regering al snel dat alle middelbare scholieren voorlopig online les moeten volgen. Basisscholen zijn wel open.

Veel mensen zijn het met Anita eens. Ze geven haar een warm broodje of speciale zakjes om haar handen warm te houden. Het is in Turijn rond de 7 graden.

Het protest lijkt te werken. De minister van Onderwijs zei dit weekend dat hij wil kijken of scholen weer open mogen. Maar Anita wil niet te vroeg juichen.

Ik geloof het pas als ik in de klas zit.

Anita