Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen vluchten uit Ethiopië, wat is er aan de hand?

Kinderrechtenorganisaties maken zich zorgen over duizenden kinderen uit het Afrikaanse land Ethiopië. Ze zijn zijn gevlucht voor geweld. Met hun ouders, of soms zelfs alleen, zoeken ze een veilige plek.

Ethiopië ligt in het oosten van Afrika. Het is er de laatste jaren rustig geweest, maar sinds een paar weken wordt er in de provincie Tigray hard gevochten. Gewapende groepen vechten er tegen het leger van de regering.

De gewapende groepen waren vroeger aan de macht in het noorden van het land, maar nu niet meer. Ze willen het opnieuw voor het zeggen krijgen. Bij de gevechten zijn al honderden mensen om het leven gekomen.

Tienduizenden mensen zijn nu op de vlucht. Veel komen in vluchtelingenkampen in buurland Sudan terecht. Het is daar rustiger en er is geen geweld. Helaas zijn er wel veel andere problemen. In de kampen waar de vluchtelingen terechtkomen is vaak maar weinig water, eten of onderdak.

Kinderrechtenorganisatie Unicef hoopt de kinderen in Sudan straks beter op te kunnen vangen. In Ethiopië is namelijk weinig hoop op een snelle oplossing. De ruziënde partijen praten niet met elkaar en willen niet stoppen met vechten. De kans is groot dat er daardoor nog meer kinderen op de vlucht slaan.