Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kerstmuziek was nog nooit zó vroeg zo populair

Het duurt nog ruim drie weken en dan is het alweer kerst. Ondanks dat Sinterklaas het land nog niet uit is, zijn kersthits nu al razend populair. Dat is een stuk vroeger dan in vorige jaren.

Dat is terug te zien in de hitlijsten van Spotify en YouTube.Nummers als All I Want For Christmas, Last Christmas en Santa Tell Me staan al sinds eind oktober bij de meest beluisterde nummers.

Gezelligheid

Volgens radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte komt dat door corona. In deze lastige tijd zijn veel mensen wel toe aan wat gezelligheid. Kerstmuziek helpt ze daarbij.

Dat iedereen zo bezig is met corona is zo ongezellig. Mensen willen gewoon even wat leuks. Terug naar de kerstsfeer en de gezelligheid thuis.

radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte

Misschien wel de meest verrassende kersthit komt dit jaar van de groep Snollebollekes. Het nummer Beuk De Ballen Uit De Boom is al dagen trending op YouTube. Rob van Snollebollekes bracht het nummer expres een lange tijd voor de kerst uit.

Heel Nederland is al in de kerstsfeer. Dus dachten wij; we knallen er ook gewoon een kerstplaat in.

Snollebollekes

Met het nummer hebben Snollebollekes nu dus een hit te pakken. Dat is goed nieuws voor ze, zegt radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte. Omdat elk jaar weer dezelfde nummers worden gedraaid, kan je er ook elk jaar weer geld aan verdienen.

Snollebollekes - Beuk De Ballen Uit De Boom

Toch is de kersthit van Snollebollekes wel een beetje anders dan de kerstliedjes die je al kent. Of Beuk De Ballen Uit De Boom ook volgend jaar weer een hit wordt, is nog even afwachten.

Bekijk ook