Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

K-popsterren krijgen twee jaar uitstel van dienstplicht

Goed nieuws voor K-popfans. Jin van BTS hoeft binnenkort niet het leger in. De wet van Zuid-Korea is dinsdag aangepast. Daarin staat nu dat succesvolle K-popsterren hun dienstplicht twee jaar mogen uitstellen.

In Zuid-Korea moeten alle mannen tussen de 18 en 28 jaar twee jaar verplicht het leger in. Jin wordt vrijdag 28 en daarom zou hij BTS moeten verlaten. Veel K-popfans waren daar helemaal niet blij mee. De afgelopen jaren hebben ze veel actie gevoerd.

Waarom is er dienstplicht?

In Zuid-Korea geldt sinds de jaren '50 een dienstplicht. Mannen tussen 18 en 28 jaar moeten twee jaar het leger in. Het land vindt dat belangrijk, omdat ze zich willen verdedigen als er oorlog komt.

In Nederland hoeven jongeren sinds 1997 niet meer in training voor het leger. Dat komt omdat de kans op oorlog in Nederland klein is. Mocht er wel oorlog uitbreken, dan kunnen jongeren alsnog opgeroepen worden.

Er is al langer een uitzondering voor succesvolle klassieke muzikanten en voor succesvolle sporters. Nu is die er dus ook voor K-popsterren.

De jongens van BTS hadden eerder gezegd dat ze de dienstplicht serieus nemen en dat ze er niet onderuit willen komen. Ze hebben nog niet gereageerd op dit nieuws. Fans van over de hele wereld schrijven op social media dat ze superblij zijn.

Bekijk ook