Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Te koop: 170 olifanten uit Namibië

In het Afrikaanse land Namibië zijn 170 olifanten te koop. De dieren leven nu in het wild, maar hebben daar te weinig ruimte. Daarom zijn er steeds vaker problemen tussen mensen en olifanten, bijvoorbeeld doordat olifanten gewassen van boeren op eten. Om de olifanten en mensen meer ruimte te geven, gaat de regering van het land een deel van de olifanten verkopen.

Waar gaan ze heen?

Er zijn strenge regels over wie de olifanten mag kopen. Zo moeten de nieuwe eigenaren laten zien dat de dieren genoeg ruimte hebben en mensen goed voor de dieren zorgen. Waarschijnlijk gaan veel olifanten naar natuurgebieden waar nu weinig olifanten zijn.

Oplossing

Christiaan van der Hoeven werkt voor het Wereld Natuur Fonds. Hij weet veel over olifanten in Namibië en begrijpt dat de regering dit nu doet. Toch denkt hij dat het in de toekomst beter is om de olifanten niet te verkopen maar om ze meer ruimte te geven. Dat kan door veilige wegen te maken tussen de natuurgebieden.

Dat is niet alleen fijn voor olifanten, ook andere dieren kunnen er gebruik van maken.

Christiaan van der Hoeven, olifanten-deskundige

Bekijk ook