Halo redt leven

Deze veiligheidsbeugel redde het leven van F1-coureur Grosjean

Een week geleden botste Formule-1 coureur Romain Grosjean hard met de vangrail. Veel mensen vreesden voor zijn leven. Bij de botsing brak zijn auto in tweeën en ontstond een groot vuur. Toch wist Grosjean te ontsnappen met alleen wat brandwonden aan zijn handen.

Dat hij nog leeft komt door de halo, zeggen veel race-experts. De halo is een beschermbeugel die supersterk is. Het ding zit vast aan de auto en loopt rond het hoofd van de coureur.

Toch waren veel coureurs, onder wie Max Verstappen, niet blij toen de halo in 2018 verplicht werd. Ze vonden het ding maar lelijk en waren bang dat mensen het ontwerp van helm niet meer zouden kunnen zien. Sommigen vergeleken de halo zelfs met een badslipper.

Michael Dimmo

@michaeldimmo

@F1 its official! They chose the flip flop one 😐😬😤😣#F1 #Halo https://t.co/sISlif0mnw

Afbeelding bij tweet

20 juli 201707:28

Inmiddels zijn veel coureurs van mening veranderd en zien ze in dat de halo ze vooral beschermt. De crash van Romain Grosjean heeft dat laatste nog maar eens duidelijk gemaakt.

Ik was geen voorstander van de komst van de halo, maar die heeft wel het leven van Grosjean gered.
Max Verstappen

Morgen wordt er weer geracet op het circuit van Bahrein, de plek waar vorige week de crash was. Grosjean zelf doet nog even niet mee, maar de rest van de coureurs starten hun race om 18:10 uur.