Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gezinnen kwamen in de problemen door blunders van de overheid

Jarenlang heeft de Nederlandse overheid duizenden ouders en kinderen groot onrecht aangedaan. Dat staat in een belangrijk rapport. De geldproblemen van de gezinnen zijn de schuld van ministers en de Belastingdienst.

Wat is er gebeurd?

De gezinnen hadden jarenlang geld gekregen zodat ze kinderopvang of naschoolse opvang konden betalen. Daar hadden ze recht op, maar opeens moesten ze dat enorme bedrag terugbetalen aan de overheid.

Veel gezinnen kregen daardoor schulden en kwamen in grote geldproblemen. Dat had nooit mogen gebeuren.

Toen bekend werd dat er fouten waren gemaakt, werd een onderzoek gestart door een speciale commissie. Die heeft gekeken wat er precies fout is gegaan.

Verschrikkelijk

De commissie vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd en vertelt over het grote onrecht dat ouders en hun kinderen is aangedaan.

Als je kinderen in armoede moeten opgroeien dan is dat ongekend en onherstelbaar. De schade is enorm groot.

de commissie

De ouders die veel geld moesten terugbetalen, zijn blij met de harde woorden van de commissie. Ze voelen zich eindelijk gehoord. Het is ook de bedoeling dat ze zo snel mogelijk geld terug krijgen.

Rafen

Eerder zag je Rafen in het Jeugdjournaal. Zijn moeder moest onterecht 30.000 euro terugbetalen aan de overheid. Zijn leven zag er daardoor heel anders uit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.