Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sarina Wiegman is uitgeroepen tot coach van het jaar

Sarina Wiegman heeft bij de FIFA Awards de prijs gekregen voor coach van het jaar van een vrouwelijk voetbalteam. Die prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan de beste voetballers en coaches van de wereld.

Oranjevrouwen

Wiegman is bondscoach van de Oranjevrouwen. Ze krijgt de prijs, omdat de Oranjevrouwen zulke goede wedstrijden hebben gespeeld in de kwalificatie voor het EK. Ze wonnen al die tien wedstrijden, maakten 48 doelpunten en kregen maar 3 doelpunten tegen.

We hebben geweldige spelers en een geweldige staf.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman blijft nog maar even coach van de Oranjevrouwen. In 2021 gaat ze nog met ze naar de Olympische Spelen. Daarna zal ze bondscoach worden van het Engelse vrouwenelftal.

Het is niet de eerste keer dat Sarina Wiegman de coach-van-het-jaar-prijs krijgt. In 2017 mocht ze 'm ook al mee naar huis nemen.

Andere winnaars

De Poolse Robert Lewandowski is uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Hij scoorde afgelopen seizoen 15 keer in de Champions League. Daarmee speelde hij een belangrijke rol voor de winst van zijn club, Bayern München.

Lucy Bronze van Manchester City is uitgeroepen tot voetbalster van het jaar. Zij werd vorig jaar met Olympique Lyon landskampioen, won de nationale beker én won de Champions League.

Liverpool-trainer Jurgen Klopp kreeg de prijs voor coach van het jaar van een mannelijk team. Die prijs kreeg hij vorig jaar ook al.

Bekijk ook