Zorgen over nieuwe variant van corona

Zorgen over nieuwe variant van corona

Virusdeskundigen maken zich zorgen over een nieuwe versie van het corona-virus. Het lijkt erop dat mensen er niet zieker van worden, maar deze variant is misschien wel besmettelijker.

Dat betekent dat mensen het virus makkelijker kunnen krijgen en ook makkelijker door kunnen geven. Deskundigen zijn bang dat het virus zich daardoor nog sneller zal verspreiden.

Ook in Nederland

De nieuwe versie is voor het eerst opgedoken in Engeland. Volgens het RIVM is deze nieuwe versie ook al bij één iemand in Nederland gevonden. Experts onderzoeken of nog meer mensen ermee besmet zijn.

De nieuwe versie verspreidt zich in Engeland erg snel. Daarom is in een deel van het land een nieuwe lockdown ingegaan. Mensen moeten thuis blijven en mogen alleen met hun eigen gezin of huisgenoten Kerstmis vieren.

Vliegverbod

Sinds vanochtend hebben België en Nederland een vliegverbod voor vluchten uit Engeland. Dat betekent dat er vanuit Engeland geen vluchten mogen landen. Die regel geldt in ieder geval tot 1 januari.

Het idee is dat de nieuwe variant van het virus zo minder makkelijk naar Nederland komt.

Vaccins

Er is ook een beetje goed nieuws. Virusdeskundigen denken dat de vaccins die gemaakt zijn ook werken tegen deze nieuwe versie. Als mensen het vaccin hebben gehad, kunnen ze dus niet meer ziek worden van het virus.