Engeland bijna afgesloten vanwege nieuwe corona-versie

Engeland bijna afgesloten vanwege nieuwe corona-versie

Het is sinds vannacht bijna onmogelijk om vanuit Engeland naar omliggende Europese landen te reizen. Zondag werd al besloten dat passagiersvliegtuigen niet meer mogen vliegen en nu zijn ook treinen, auto's en veerboten niet meer welkom.

De regels gelden niet alleen voor Engeland, maar voor het hele Verenigd Koninkrijk. Daar horen Schotland, Wales en Noord-Ierland ook bij.

De maatregelen zijn erg vervelend voor mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar een ander land willen reizen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Rixt en Eise. Zij wonen in Londen en zouden met de kerstdagen naar hun familie in Nederland gaan. Dat kan nu niet meer.

Rixt en Eise vertellen over hun situatie

De maatregelen hebben te maken met een nieuwe versie van het corona-virus dat snel rondgaat in Engeland. De nieuwe versie is niet gevaarlijker dan het bekende corona-virus, maar lijkt zich wel sneller te verspreiden. De corona-vaccins die nu gemaakt worden, zouden ook tegen de nieuwe versie werken. Zondag maakten we er deze video over:

Zorgen over nieuwe variant van corona

Het Verenigd Koninkrijk is niet helemaal afgesloten. Vrachtwagenchauffeurs mogen nog wel in en uit rijden, maar veel chauffeurs zouden daar geen zin in hebben.