Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eline (14) is wereldkampioen schaken

Eline Roebers heeft de finale van het online WK Schaken gewonnen. Ze is daarmee wereldkampioen in de categorie tot en met 14 jaar. Het is de eerste keer dat een Nederlander op het wereldkampioenschap voor de jeugd wint.

Afgelopen zaterdag begon het schaaktoernooi. Door corona was het dit jaar online. Drie Nederlandse meisjes deden mee: Wendy Huang, Machteld van Foreest en Eline Roebers. Zij bereikten alle drie de laatste 16 in hun leeftijdscategorie. Uiteindelijk lukte het Eline dus om te winnen.

De schaakleraar van Eline schrijft op Twitter dat hij heel trots is:

Robert Ris
@RobertRis
My long-term student Eline Roebers managed to win the World Championship Girls U14! No words can describe how proud I am as a coach, but more importantly how happy I am for her that all the hard work finally paid off! https://t.co/BQUpvwejyb @schaakbond @FIDE_chess #YouthChess
2 jaar geleden

Afgelopen corona-tijd zouden meer kinderen zijn begonnen met schaken. Ook is er op Netflix een populaire serie over de sport The Queen's Gambit.

Wat vind jij van schaken? Reageer op onze stelling van vandaag:

564
Schaken is een leuke sport.
Eens50%
Oneens50%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook