Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tóch een vuurwerkshow met Oud en Nieuw (maar dan elektrisch)

Ondanks het vuurwerkverbod komt er dit jaar toch een soort van vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling. Daarvoor worden geen mortieren en vuurpijlen gebruikt, maar mega-hoge lichten en veel muziek. De show is helemaal elektrisch.

Namaak vuurwerk

De makers bedachten een show waarbij ze meer dan 10.000 lampen gebruiken. Zo'n grote show, waarbij er vuurwerk wordt nagemaakt, is er over de hele wereld nog nooit geweest.

We proberen eigenlijk voor het eerst met licht vuurwerk te creëren.

lichtontwerper Leon

Het elektrische vuurwerk zal worden 'afgestoken' in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Door corona is publiek helaas niet welkom. Op televisie is de show voor iedereen te volgen.

Kindershow

Niet alleen om middernacht zullen de lampen knipperen en de knallen uit de speakers komen. Eerder op de avond is er een speciale kindershow. Bij die show wordt ook gezongen en gedanst. En daarvoor zijn kinderen van een dansschool uitgenodigd.

Ik vind 't heel erg leuk en bijzonder dat wij dat mogen doen. Heel leuk dat je dat met de hele groep mag doen en superveel zin in.

danseres Joy

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Hoe het daarmee gaat, zie je in de video bovenaan.