Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Emma zingt in een bijna lege kathedraal

Voor christenen is Kerst een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Maar door corona zijn er minder mensen welkom in de kerk, of zijn sommige kerkdiensten zelfs helemaal afgelast.

Voor Emma (15) is dat best even wennen. Normaal zingt zij met haar koor in een volle Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Dan zitten er bijna 2000 mensen. Maar vandaag zitten er slechts dertig gasten. Gelukkig is er wel een livestream voor iedereen die er niet bij kan zijn.

Het is raar dat je veel minder mensen ziet. Zeker met kerst ben ik een hele volle kerk gewend. Dus het is gek dat er bijna helemaal niemand zit.

Emma

Ook het kinderkoor van Emma klinkt anders. Eigenlijk zijn ze met dertig kinderen, maar nu maar met z'n vieren. En dat betekent ook dat ze harder moeten zingen.

Je moet nu veel meer zelf staan en kracht geven, terwijl het juist ook vaak mooi is als je iets zachter mag.

Emma

Met zo weinig mensen in de kerk moet Emma het ook zonder haar ouders doen. Ook al mist ze die niet echt, hoopt ze dat volgend jaar alles weer normaal is. En dus ook dat iedereen met Kerst weer de kerk in kan.