voorbereidingen jaarwisselingoorbereidingen jaarwisseling

Politie bereidt zich voor op jaarwisseling in coronatijd

Voor veel mensen is de jaarwisseling een feestelijk moment. Maar voor de politie is het altijd een drukke nacht. Door corona en het vuurwerkverbod zijn ze bang dat het dit jaar nog drukker zal zijn.

De politie zet daarom twee keer zoveel agenten in. Zij moeten onder andere controleren of iedereen zich aan de corona-regels houdt.

Ik denk dat het voor een aantal mensen, en met name jongeren, echt moeilijk zal zijn om binnen te blijven.
Max Daniel, politie

Een andere belangrijke taak van de politie is het beschermen van hulpverleners zoals ambulance-medewerkers en de brandweer. Vorige jaren werden zij regelmatig bekogeld met vuurwerk. De politie is bang dat het dit jaar weer uit de hand loopt, omdat veel mensen niet blij zijn met het vuurwerkverbod.

Om vuurwerkoverlast zo veel mogelijk te voorkomen, konden mensen op verschillende plekken vuurwerk inleveren. Ook nam de politie al meer dan 100.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag. Een stuk meer dan andere jaren.

Afvalcontainers en brievenbussen

Ook gemeentes en PostNL zijn bang voor vuurwerkschade. Daarom worden prullenbakken weggehaald, gaan ondergrondse afvalcontainers op slot en worden brievenbussen afgesloten.