Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoe zit het met de Britse variant van corona?

Deskundigen maken zich zorgen over een nieuwe versie van corona. Die variant is ontdekt in Groot-Brittannië, maar ook in Nederland zijn er mensen mee besmet. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat de Britse variant besmettelijker is. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen,

Op een school in Bergschenhoek bleken vorige week zo'n 40 kinderen besmet te zijn. Daar zouden ook besmettingen bij zijn met de nieuwe versie. Virus-deskundige Annemiek van der Eijk legt uit hoe dat zit.

Op het moment dat je met deze variant wordt besmet, hebben mensen veel meer virus bij zich. Als je heel veel virus bij je hebt en je gaat hoesten, dan kan je het nog makkelijker verspreiden.

Annemiek van der Eijk

Van deze versie word je niet zieker. Kinderen werden al nauwelijks ziek van het corona-virus. Maar kinderen kunnen het virus dus wel sneller doorgeven aan oudere mensen. Daarom wil minister de Jonge dat goed onderzocht wordt hoe de Britse variant van het virus zich in Nederland verspreidt.

Kinderen tot en met 12 jaar die klachten hebben, moeten zich voortaan ook laten testen. Laboratoria in Nederland kunnen dan goed onderzoeken met welke versie van het virus mensen besmet zijn.

Vaccin

Volgens virusdeskundigen is duidelijk dat de vaccins die zijn gemaakt, goed werken voor de oude én nieuwe versie van corona.

In deze video zie je meer over de besmettingen op de basisschool in Bergschenhoek.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook