Lockdown gaat drie weken langer duren, ook scholen langer dicht

Lockdown gaat drie weken langer duren, ook scholen langer dicht

De lockdown gaat waarschijnlijk drie weken langer duren. Dat hebben politici van de regering besloten. De maatregelen van nu zouden tot 19 januari gelden, maar dat wordt nu de tweede week van februari.

De regering wil nog wel kijken of basisscholen iets eerder open kunnen. Middelbare scholen moeten sowieso drie weken extra dicht blijven.

Persconferentie

Dinsdag is weer een nieuwe persconferentie over corona. Dan vertelt premier Rutte hoe de lockdown er precies uit gaat zien. De maatregelen worden waarschijnlijk niet strenger, maar de regels gelden dus wel een stuk langer.

Politici en deskundigen vinden dat nodig omdat het aantal corona-besmettingen nog steeds hoog is. Ook is het nog erg druk in ziekenhuizen. Daarom blijven winkels, theaters, sporthallen en veel andere plekken dicht.

Britse variant

Deskundigen zijn bang dat meer mensen besmet raken met de Britse variant van corona. Daar word je niet zieker van, maar de variant is wel besmettelijker. De komende tijd komt er meer onderzoek naar de Britse variant. Wetenschappers willen kijken of kinderen op de basisschool deze versie van het virus ook sneller doorgeven.

Eerder maakten we deze video over het dicht houden van scholen:

Waarom moeten de scholen misschien langer dicht?

Wat vind jij ervan dat de scholen langer dicht blijven?

16.320 stemmen

Deze stelling is gesloten

46% 7.546 stemmen

53% 8.774 stemmen