Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Geef groep 8-ers een hoger schooladvies als ze tussen twee niveaus in zitten'

Als leerlingen uit groep 8 tussen twee schoolniveaus in zitten, moeten ze het hoogste niveau als advies krijgen. Dat zegt een belangrijke onderwijsorganisatie.

Als een leraar bijvoorbeeld twijfelt tussen vmbo-t of havo, dan zouden ze volgens de organisatie een havo-advies moeten geven.

Achtstegroepers krijgen normaal in februari een advies van hun leraar over welk niveau ze kunnen doen op de middelbare school. Na het maken van de eindtoets in april kan dat advies nog naar boven worden bijgesteld.

Twijfel?

Maar door corona kunnen kinderen zich minder goed voorbereiden op de eindtoets. Ook krijgen sommige kinderen thuis een achterstand op hun schoolwerk, zeggen de onderwijsorganisaties. Zij zijn daarom bang dat die kinderen een lager advies krijgen dan ze eigenlijk aankunnen.

De organisaties roepen daarom op om leerlingen een zo hoog mogelijk advies te geven.

1165
Ik maak me zorgen dat ik door corona achter raak met school.
Favoriet maken

Politici uit verschillende gemeenten maken zich ook zorgen om kinderen die thuis moeilijker hun schoolwerk kunnen maken. Zij willen extra geld van de regering om achterstanden bij leerlingen tegen te gaan.

Bekijk ook