Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kun je de Britse variant stoppen door een hele gemeente te testen?

De gemeente Lansingerland is begonnen met het testen van alle inwoners op corona. Zo moet meer duidelijk worden over de verspreiding van de Britse variant. Die variant is een stuk besmettelijker en in Groot-Brittannië zorgt dat voor veel problemen.

Daar verspreidt de Britse variant zich razendsnel. De laatste tijd kwamen er gemiddeld 60.000 besmettingen per dag bij. Daardoor is het erg druk in de ziekenhuizen. Soms moeten ambulances buiten uren wachten tot er plek is gevonden voor de patiënt.

Voorzichtig

Experts waarschuwen dat die situatie ook in Nederland kan gebeuren. Daarom moeten we nu heel voorzichtig zijn. Ook is het belangrijk om te weten hoe de Britse variant zich verspreidt.

Waarom Lansingerland?

In de gemeente Lansingerland zijn tot nu toe de meeste besmettingen met de Britse variant gevonden. Op een basisschool in Bergschenhoek, een dorp in de gemeente Lansingerland, raakten vlak voor de kerstvakantie leerlingen en leraren besmet.

Daarom is het logisch om daar iedereen te testen.

Er is ook goed nieuws. Deskundigen denken dat de vaccins die worden uitgedeeld, ook werken tegen de Britse variant. De komende maanden krijgen nog veel meer mensen een prik, zodat ze veel minder kans maken om ziek te worden.

Bekijk ook