Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ouders huren studenten in om zelf rustig te kunnen werken

Veel ouders vinden het lastig om in deze tijd thuis te werken en ook hun kinderen te helpen met schoolwerk. Daarom bedenken ouders steeds vaker slimme oplossingen zodat ze rustig kunnen werken.

Zo maken sommige ouders samen een soort mini-school. Ook zijn er ouders die een student inhuren om kinderen te helpen met het schoolwerk.

Buurtschool

In Rotterdam komen 9 kinderen samen in een buurthuis. Ze krijgen les van twee ouders. De ouders wisselen elkaar iedere dag af. De kinderen zijn daar blij mee, want thuis is het lastiger om goed te werken.

Mijn ouders zitten soms in een meeting en hebben dan geen tijd voor mij.

Benjamin

Ook in Vlissingen hebben ze zo'n soort oplossing. De ouders van Tjeerd, Pepijn en Joppe hebben het anders aangepakt. Zij huren een student in die de kinderen uitleg geeft. Joppe is daar blij mee.

Ik vind het echt wel leuk. Want als ik dan even niet weet wat ik moet doen kan ik naar beneden lopen en aan Ara vragen wat ik dan moet doen eigenlijk.

Joppe

De ouders in de video snappen dat niet iedereen dit soort oplossingen kan betalen. Daarom hopen ze dat de basisscholen snel weer open gaan zodat alle kinderen goed geholpen worden.