Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Discussie over grote fouten van de regering: wat is er aan de hand?

Deze dagen wordt veel gepraat over grote fouten van de regering. De vraag is zelfs of de regering door die fouten moet stoppen. Ze noemen dat: het aftreden van het kabinet.

Sommige politici vinden dat na zulke grote fouten de regering niet langer mag blijven. In het filmpje hierboven zie je daar 3 vragen over.

Waar gaat het over?

Het gaat allemaal over de kinderopvangtoeslag. Dat is geld dat ouders krijgen van de regering, via de Belastingdienst, om de opvang van hun kinderen te betalen.

Het ging mis toen tienduizenden ouders onterecht grote boetes kregen van de Belastingdienst. Zij moesten duizenden euro's terugbetalen terwijl zij dit geld niet hadden. Veel gezinnen kwamen daardoor in geldproblemen.

Politici praten morgen over of de regering kan blijven of niet. Politicus Lodewijk Asscher maakte vandaag al bekend dat hij stopt als leider van de politieke partij PvdA. Hij was minister toen de fouten bij de Belastingdienst werden gemaakt en daar krijgt hij veel kritiek op. Na de verkiezingen in maart komt hij daarom niet meer terug in de Tweede Kamer, vertelt hij.

Geldproblemen

Door de fouten bij de Belastingdienst kregen veel gezinnen dus geldproblemen. Ook kinderen merkten dat. Zoals Rafen van 14. Eerder vertelde hij erover in het Jeugdjournaal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook